POČETNA Vesti dana GRADNJA MOSTA NA KORIDORU 11 U ZAVRŠNICI, OSTAO JOŠ METAR I PO...

GRADNJA MOSTA NA KORIDORU 11 U ZAVRŠNICI, OSTAO JOŠ METAR I PO DA SE SPOJI

0
PODELI
Foto : Arhiva Srbija info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11. Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas, pa narednih sedam dana, rekao je Vučić.

Aleksandra Vučića su predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i “Puteva Srbije”, upoznali sa tokom radova.

Most dužine 1.581 metar i širine 29 metara gradi kineska kompanija “China Communications Constructions”, a ukupna vrednost radova na toj deonici iznosi 233,5 miliona dolara. Ostao je još metar i po mosta da se spoji.

“Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas pa narednih sedam dana”, rekao je Vučić navodeći da most izgleda velelepno.

Ukazao je da na deonici od 17,6 kilometara između Surčina i Obrenovca radi 650 radnika. Kada se ta deonica završi, Beograd će auto-putem biti povezan sa Čačkom, Požegom, Užicem i zapadnom Srbijom.

“Mi ćemo put Obrenovac–Čačak u narednih mesec i po dana potpuno otvoriti za saobraćaj, što je za Kolubarski okrug, Valjevo, Lajkovac, Mionicu, Ljig, ogromno olakšanje”, rekao je predsednik i dodao da je za Beograd i dalje problem dolazak do Obrenovca, ali da se zato radi sekcija koja spaja tu opštinu sa Surčinom.

Rok za to je bio januar 2020, ali je sa kineskom kompanijom koja izvodi radove dogovoreno da se oni završe do Svetog Nikole, kako bi ljudi za novogodišnje praznike mogli da računaju na auto-put do Čačka.

Vučić je rekao i da će 15, 16. ili 17. maja za saobraćaj biti otvorena Grdelička klisura.

Za tri meseca otvara se i istočni krak Koridora 10, ka Bugarskoj. “To je nešto što menja sliku Srbije. Pokazuje koliko je Srbija napredovala i da može da ide brže i uspešnije nego što je bilo ranije”, naveo je predsednik.

Zahvalio je kineskim partnerima na tome što daju najbolje uslove, kao i predsedniku Kine Si Đinpingu i kompletnom kineskom rukovodstvu na ogromnom trudu i radu. U šali je zatražio od ambasadorke Čen Bo da u Srbiju dođe još fabrika kao što je “Meita”, koja će zapošljavati više od 3.000 radnika, sa prosečnom platom od 80.000 dinara.

Na pitanje novinara čime je Srbija zaslužila kineske investicije, ambasadorka Čen Bo je rekla da je za kineske privrednike važan prijateljski odnos Srbije. Srbija je, ukazuje, nauticajnija u regionu, a poslovno okruženje efikasnije nego u drugim zemljama.

Obilasku radova prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor EPS-a Milorad Grčić.

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime