POČETNA Vesti dana MOGUĆA PRIVREMENA SUSPENZIJA TAKSI ?

MOGUĆA PRIVREMENA SUSPENZIJA TAKSI ?

0
PODELI
Foto : Pixabay

Avni Arifi, šef kabineta Ramuša Haradinaja, rekao je da bi vlada u Prištini mogla da privremeno suspenduje takse na srpsku robu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da izjava šefa kabineta kosovskog premijera Avnija Arifija, da bi prištinske vlasti mogla privremeno da suspenduje takse na srpsku robu, prevedeno na “običan jezik” znači – ukidanje taksi.

Arifi je ponovio da vlada Kosova zadržava stav koji je izneo kosovski premijer Ramuš Haradinaj da takse ostaju, ali je dodao i da bi vlada mogla da privremeno suspenduje takse od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH na ograničen period, tokom kojeg bi Kosovo i Srbija intenzivno radili na postizanju konačnog sporazuma.

“Postoji jedan ranije pomenut modalitet da, ako napravimo brzi format razgovora, onda možemo obustaviti takse. Na primer, ako je započet intenzivan format razgovora”, rekao je Arifi za KTV i dodao da Prištinu ne interesuje da samo ode u Brisel i slika se, uz podsećanje da su brojni sporazumi koji nisu primenjeni, prenela je Koha ditore.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime