POČETNA Vesti dana OD SUTRA NOVI E – SERVISI

OD SUTRA NOVI E – SERVISI

0
PODELI
Foto : Piksabej

Informacije o porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima od sutra će biti dostupni „na klik” građanima, privredi i državi, a novina s prvim danom nove godine biće i vođenje matičnih knjiga u elektronskom obliku.

Građanima i privredi biće omogućeno elektronsko podnošenje poreske prijave za utvrdivanje poreza na imovinu i uvid u celokupnu imovinu koju imaju širom Srbije, i to jednim klikom zahvaljujući Jedinstvenom informacionom sistemu.

“Praktično je lokalna poreska administracija povezana sa državnim Data centrom i napravljen je informacioni sistem koji građanima i privredi omogućuje da preko jednog portala vide sve svoje poreske obaveze i podnesu poresku prijavu koja je vezana za imovinu”, rekao je medijima direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Kako je naveo, to je fantastičan rezultat eUprave i u rekordno kratkom roku uspelo se u tome da se centralizuju različite baze podataka 145 lokalnih samouprava.

On je dodao da novi Jedinstveni informacioni sistem, koji je smešten u Državni data centar centralizacijom podataka građanima i privredi omogućavada na portalu Jedinstvenog informacionog sistema LPA vide sve svoje poreske obaveze na teritoriji Republike Srbije, kao i da elektronskim putem podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime