POČETNA Vesti dana STIŽE JEFTINIJI ROMING ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA

STIŽE JEFTINIJI ROMING ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA

0
PODELI
Foto: Pres služba Vlade Srbije
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da je dogovoreno da regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana bude potpisan u aprilu u Beogradu, na drugom Digitalnom samitu zapadnog Balkana.
Tatjana Matić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekla da je potpisivanje regionalnog sporazuma dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju.
Matićeva je podsetila da je tekst Nacrta sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cena.
Na skupu u Skoplju, pored srpske delegacije i predstavnika zemlje domaćina, učestvovali su predstavnici BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, kao i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.
Marija Gabrijel je rekla da očekuje da će regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu, ističući posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime