POČETNA Vesti dana ALEKSANDAR ŠEŠELJ : SKANDALOZNA IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA

ALEKSANDAR ŠEŠELJ : SKANDALOZNA IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA

0
PODELI
Foto : SRS

Narodni poslanik i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj ocenio je danas da je skandalozna izjava američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota da je Kosovo suverena država i upitao zbog čega je izostala reakcija Vlade Srbije.

Šešelj je dodao da dok su poslanici Skupštine Srbije raspravljali o slepim miševima, u drugim parlamentima se raspravljalo o Srbiji.

„Da li je moguće da je takva izjava u Vladi Srbije prošla bez ikakvih reakcija? SAD su očigledno u većem rangu nego ostale države i ne može se očekivati da se protera ambasador, iako bi to bilo poželjno i to bi trebalo da uradi jedna suverena država. Ali, Srbija bi mogla bar da uputi protestnu notu koju smo slali i za mnogo manje stvari”, rekao je Šešelj u Skupštini Srbije.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot u ponedeljak je rekao, na pitanje novinara, da kosovska vlada nije takozvana već „Vlada Kosova”, jer je reč o „nezavisnoj i suverenoj zemlji”.

„Specijalni izvestilac za EU je predao izveštaj Evropskom parlamentu o napretku Srbije ka putu evrointegracija i usledili su amandmani na taj izveštaj, najviše poslanika podnelo je amandman da se ne isključuje korekcija granica i razmena teritorija, kao ishod dijaloga koji vode Beograd i Priština. Dakle, ne samo korekcija granica nego i razmena teritorija, pa pitam predsednika Srbije na osnovu kog pravnog akta pregovara o promeni teritorije, odnosno ustupanju dela teritorije. Podsećam da se zakleo u Skupštini da će čuvati teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i Kosova i Metohije u sastavu Srbije”, rekao je Šešelj.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime