POČETNA Vesti dana BRNABIĆ I CVIJANOVIĆ : VAŽNO JEDINSTVO

BRNABIĆ I CVIJANOVIĆ : VAŽNO JEDINSTVO

0
PODELI
Foto : Arhiva Srbija info

TREBINJE –  Srbija je u prethodne četiri godine za projekte u Republici Srpskoj investirala i donirala oko 21,5 miliona evra, istakla je premijerka Ana Brnabić posle zajedničke sednice vlada Srbije i RS koja je održana u Trebinju.

„Mislim da je retko kada bila ovako važna bliskost i jedinstvo srpskog naroda”, naglasila je Ana Brnabić na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović.

Sve jača Srbija, sve jača RS, sve više zajedničkih projekata i to sve dolazi u jednom značajnom političkom trenutku za Srbiju, poručila je Brnabićeva. Ukazala je da zajedničke sednice nisu samo protokolarne i signal da je saradnja sve bolja i bliža, već da postoje konkretni projekti. „Ovo je deveta sednica, prošla je bila u novembru, a u međuvremenu smo imale radne grupe, sastanke”, rekla je premijerka Srbije. Dodala je da su pomenute projekte kandidovale lokalne zajednice, izdvojivši most Bratoljub, vodovodni sistem u opštini Bileća, revitalizaciju starog grada u Trebinju…

Ana Brnabić podsetila je da Beograd ne bi mogao da pomogne da nije bilo odgovorne politike i fiskalne konsolidacije koju je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zahvalila je predsedniku RS Miloradu Dodiku i premijerki Cvijanović što su Srbiji konstantno pružali podršku u svim reformama, pa i političkim, za koje je navela da je potrebna velika doza hrabrosti.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime