POČETNA Vesti dana BRNABIĆ: CILJ REFORMI KOJE OBUHVATAJU POGLAVLJA 23 I 24 JAČANJE INSTITUCIJA I...

BRNABIĆ: CILJ REFORMI KOJE OBUHVATAJU POGLAVLJA 23 I 24 JAČANJE INSTITUCIJA I VLADAVINE PRAVA

0
PODELI
Foto : Srbija info

Premijerka Srbije Ana Branabić poručila je danas, tokom sastanka sa izaslanikom iz EU politike u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Tomasom Osovskim, da su prioriteti Srbije reforme koje obuhvataju poglavlja 23 i 24 i da je njihov cilj jačanje institucija i vladavine prava.

“U razgovoru je istaknuto da su prioriteti i Srbije i EU borba protiv korupcije i sive ekonomije”, navodi se u saopštenju i dodaje se da je Brnabić kazala da je elektronska uprava jedan od najvažnijih mehanizama za jačanje transparentnosti i efikasnosti javne uprave.

Kako se navodi u saopštenju, ona je predstavila aktivnosti koje je Srbija sprovela kada je reč o ustavnim amandmanima i aktivnosti na izradi nove medijske strategije.

Premijerka Brnabić rekla je da je punopravno članstvo u EU ključni strateški cilj Srbije, dok je Osovski istakao da je Nemačka prijatelj i partner Srbije i da snažno podržava proces evropskih integracija.

“Osovski je zaključio da je potrebno posvećeno nastaviti sprovođenje reformi na evropskom putu”, zaključuje se u saopštenju.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime