POČETNA Vesti dana BRNABIĆ U SUBOTICI : REZULTATI VLADE, PRIORITET EKONOMSKI RAST

BRNABIĆ U SUBOTICI : REZULTATI VLADE, PRIORITET EKONOMSKI RAST

0
PODELI
Foto : Subotica.com

SUBOTICA – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je veoma zadovoljna radom vlade u prvih godinu dana i da su na dan 4. jul imali suficit u budžetu od 29,7 milijardi dinara i poručila da ekonomski rast ostaje prioritet.

Brnabić je na Velikoj terasi na Palićkom jezeru predstavljajući rezultate rekla da javni dug smanjen i da iznosi 59,6 odsto.

„Svi ministri su radili vredno i posvećeno i veoma sam zadovoljna rezultatima koje smo postigli kao tim”, navela je Brnabić.

Foto : Subotica.com

Ona je u Subotici gde predstavlja rezultate rada vlade ocenila da su rezultati pomerili Srbiju napred.

U  prvoj godini rada Vlade Srbije penzije su povećane za pet odsto, biće ukinute mere smanjenja penzija koje su donete 2014. godine, rekla je Brnabić i istakla da je povećana i minimalna cena rada za deset odsto.

Među najvažnijih deset rezultata u prvih godinu dana rada Vlade, navela je i bolje uslove poslovanja i bolju poziciju Srbije na „Duing biznis listi” Svetske banke na kojoj trenutno zauzima 43. mesto među 190 zemalja što je najbolja pozicija Srbije ikada.

U prvoj godini rada vlade zaključeno je 35 novih ugovora sa domaćim i stranim investitorima čime je obezbeđeno 9.227 novih radnih mesta.

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime