POČETNA Vesti dana ĐURIĆ : ZBOG HARADINAJA NAJVIŠE TREBA DA BRINU ALBANCI

ĐURIĆ : ZBOG HARADINAJA NAJVIŠE TREBA DA BRINU ALBANCI

0
PODELI
Foto : Arhiva Srbija info

Zbog ponašanja Ramuša Haradinaja mislim da danas imaju najviše razloga da brinu Albanci, dok su Srbi na Kosovu i Metohiji ohrabreni porukama predsednika Aleksandra Vučica, da Srbija neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje njihove bezbednosti, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Srbija radi i radiće sve što je u njenoj moći da sačuva mir, ali da nikome neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti našeg naroda i to je ono što je od životnog značaja za naše ljude”, rekao je Đurić gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, za Srbe na KiM je razlika između opstanka i nestanka upravo u činjenici da Srbija stoji iza njih, a kada to čuju od predsednika Vučića i kada znaju da iza toga stoji ozbiljna državna politika, njima to mnogo znači.

Komentarišući pozive predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija na ujedinjenje protiv Srbije, Đurić kaže da to govori o suštinskom karakteru njihove politike.

“To govori da oni nikakvu suštinsku normalizaciju odnosa niti traže, niti žele, već žele koaliciju za sukob. Srbija želi nešto drugačije. Mislim da je jako dobro što smo mogli da čujemo i od država u regionu da one ne podržavaju ovakve ideje i nastojanja”, rekao je Đurić.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime