POČETNA Vesti dana LIBERIJA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA

LIBERIJA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA

0
PODELI
Foto : Ministarstvo spoljnih poslova, ustupljeno redakciji Srbija info

Ministar inostranih poslova Liberije Gbezongar Milton Findli predao je prvom potpredsedniku vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću notu kojom Liberija povlači svoju odluku o priznanju Kosova dok traje dijalog Beograda i Prištine. Findli je u Beogradu poručio da Liberija želi partnerstvo sa Srbijom, a Dačić je izrazio neizmernu zahvalnost ovoj zemlji što razume poziciju Srbije.

Šef srpske diplomatije je rekao da je to veoma važno za nas, ali i za ukupan proces dijaloga, jer pokazuje da sve strane moraju da učine napore da se dođe do pravednog i kompromisnog rešenja. „Ovo je dokaz da je proces povlačenja priznanja Kosova u punom zamahu. Nastavićemo da radimo na tome zato što želimo da se dijalogom dođe do kompromisnog rešenja”, poručio je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Findlijem.

Objasnio je, prenose agencije, da je Liberija priznala Kosovo odlukom iz 2008. godine, a da je sada poništila dok traje dijalog pod okriljem EU, jer ne želi da se stavlja ni na jednu stranu. „Ovo je naš doprinos nastavku dijaloga u Briselu”, kazao je Dačić. Briselski proces se, inače, nastavlja u nedelju susretom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime