POČETNA Vesti dana MAKRON PISAO VUČIĆU : RADUJE ME POSETA SRBIJI

MAKRON PISAO VUČIĆU : RADUJE ME POSETA SRBIJI

0
PODELI
Foto : Piksabej

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću da se raduje što će uskoro posetiti Srbiju i da Francuska podržava evropsku perspektivu zemlje. “Podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma”, ističe Makron u pismu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

Želim da Vam se srdačno zahvalim na Vašem pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje ste uputili meni, kao i mojoj porodici i Francuskoj. Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini.

Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva. Kao što ste istakli, koncesija za aerodrom “Nikola Tesla” kompaniji “Vansi” svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji.

Pored toga, želim da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu, navodi se u pismu Makrona.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime