POČETNA Vesti dana MINISTARSTVO ZA RAD IZVINILO SE GRAĐANIMA SRBIJE ZBOG IZJAVE MILENE ANTIĆ, ĐORĐEVIĆ...

MINISTARSTVO ZA RAD IZVINILO SE GRAĐANIMA SRBIJE ZBOG IZJAVE MILENE ANTIĆ, ĐORĐEVIĆ : SKANDALOZNA IZJAVA

0
PODELI
Foto : Piksabej

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izvinilo se građanima Srbije zbog izjave Milene Antić tokom gostovanja na RTS-u.

Resorno ministarstvo se izvinjava zbog, kako se navodi, negativne izjave predstavnice tog Ministarstva Milene Antić, koja je u Beogradskog hronici, između ostalog, kazala i to da “poslodavci zapošljavaju žene da rade a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je da je ova izjava skandalozna i naložio da gospođa Antić snosi adekvatne sankcije, piše u saopštenju ali se ne navodi o kakvoj sankciji je reč.

„Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti poslednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece”, poručio je Đorđević, navodi se u saopštenju.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime