POČETNA Vesti dana NAPADNUTI NOVINAR ZA SRBIJA INFO : NAPALI SU ME I OTELI TELEFON,...

NAPADNUTI NOVINAR ZA SRBIJA INFO : NAPALI SU ME I OTELI TELEFON, NUNS OSUDIO NAPAD

0
PODELI
Foto : Facebook

NOVI PAZAR – Jučerašnja sednica lokalnog parlamenta u ovom gradu protekla je u senci više incidenata, koškanja i opšteg meteža, prilikom čega je napadnut novinar Sandžak televizije, Salahudin Fetić. Njemu je otet i mobilni telefon kojim je snimao dešavanja u Skupštini.

Foto : Facebook Printscreen

On je za napad i krađu optužio više zaposlenih u Gradskoj upravi Novog Pazara, a u izjavi za portal Srbija info navodi da je slučaj prijavio policiji uz video dokaze. Policija u Novom Pazaru uhapsila je jedno lice za nasilničko ponašanje i tešku krađu, ali je ono pušteno na slobodu – potvrdio je za naš portal Fetić.

” Obratiću se svim međunarodnim i domaćim novinarskim udruženjima čiji sam redovni član, a od nadležnih organa očekujem da rade svoj posao” , i ocenio  ” da je sramotna odluka Osnovnog suda u Novom Pazaru o ukidanju pritvora, te da se tako legitimiraju novinari kao mete napadača “, zaključuje Fetić.

Foto : Facebook Printscreen

On je podsetio da ovo nije prvi napad na novinare Sandžak televizije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije ( NUNS ) izrazilo je danas zabrinutost zbog ovog događaja, i pozvalo novopazarsku policiju da u najkraćem roku rasvetli incident. NUNS je pozvao i lokalne vlasti u Novom Pazaru da omoguće nesmetan rad novinara.

Da podsetimo, više stotina građana Novog Pazara pratilo je rad Skupštine, interesujući se za asfaltiranje 21 ulice za koje su SPP i Muamer Zukorlić obezbedili sredstva, dokumentaciju i izvođače. Građani su, kako prenose lokalni mediji, negodovali zbog toga što Gradska uprava nije htela da potpiše saglasnost.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime