POČETNA Vesti dana VJERICA RADETA : MEHO OMEROVIĆ PONIZIO NARODNU SKUPŠTINU

VJERICA RADETA : MEHO OMEROVIĆ PONIZIO NARODNU SKUPŠTINU

0
PODELI

Narodna poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta apelovala je na kolege poslanike da se ne pozivaju na član 107 Poslovnika Narodne skupštine, koji se odnosi na poštovanje dostojanstva ovog tela, dok god je Meho Omerović narodni poslanik.

Ona je obraćajući se u plenumu, izjavila da ” niko u ovoj sali ne može da povredi dostojanstvo Narodne skupštine Republike Srbije onako kako je to učinio Meho Omerović pre nekoliko dana kada je na frankfurtskom aerodromu uhvaćen sa kozmetikom, i što je još gore, pokazao diplomatski pasoš”.

” To je bruka i ponižavanje Skupštine, i zamolila bih sve kolege, poslaničke klubove da se dogovore,  da se ne pozivaju na član 107 do god je Omerović narodni poslanik” – dodala je Radeta.

Nakon skandala na aerodromu, Omerović je u više navrata pokušao da objasni vrlo neprijatnu situaciju, gostujući čak u Jutarnjem programu Prve televizije, gde je izjavio da je stomačne probleme imao još prilikom polaska iz Beograda za Frankfurt. Tome mogu, kako je dodao, da posvedoče kolege iz parlamentarne delegacije, kao i saradnici iz OEBS-a. ” Moja neprijatnost grubo je zloupotrebljena u medijima” – zključio je Omerović.

I dok se uveliko i u detalje govori i piše o krajnje nezgodnoj situaciji u kojoj se zatekao Omerović, inače član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i narodni poslanik SDPS, mnogo manje se zna, gotovo uopšte, šta su zapravo zaključci debate u Briselu o bezbednosnoj politici i pridruživanju Srbije EU.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime