POČETNA Vesti dana VUČIĆ OSUDIO NAPAD NA ALBANCE U NOVOM SADU

VUČIĆ OSUDIO NAPAD NA ALBANCE U NOVOM SADU

0
PODELI
Foto : Piksabej

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu. Vučić je zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni.

„Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu”, poručio je Vučić. „Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja”, dodao je on. Vučić je najavio da će napadači biti strogo kažnjeni.

„Kako da tražim od Jensa Stoltenberga da Srbi budu zaštićeni na KiM, ako nismo u stanju da zaštitimo građane druge nacionalnosti u našoj zemlji. To mora na najjoštriji način da bude osuđeno, a lica moraju najdrastičnije biti kažnjena”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta. „Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države”, podvukao je Vučić, javlja Tanjug.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime