POČETNA Vesti dana VUČIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI SAD TRAMPU: VRATIMO NIVO ISTINSKOG PARTNERSTVA DVE DRŽAVE

VUČIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI SAD TRAMPU: VRATIMO NIVO ISTINSKOG PARTNERSTVA DVE DRŽAVE

0
PODELI
Foto : Srbija info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država u kojoj je poručio kako je uveren da imaju priliku da odnose dve zemlje vrate na nivo istinskog partnerstva kakvo su bili i treba da budu.”Svakog 4. jula građani SAD slave univerzalne vrednosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 243 godine. One su, kako ste Vi rekli, ključne vrednosti koje čine američku naciju i čija snaga inspiriše i daje nadu, ali isto tako su važne i za sve one koji teže slobodi, jednakosti i prosperitetu”, naveo je Vučić u čestitki, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je naveo da su dve zemlje u prethodnom periodu obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije i tom se prilikom podsetile svetle primere njihovog savezništva u velikim istorijskim trenucima.

U smiraj Prvog svetskog rata, podsetio je Vučić, američki predsednik Vudro Vilson je rekao da su “načela za koja se Srbija viteški borila i zbog kojih je propatila u tom ratu, identična onima za koja se zalažu SAD”.”Uveren sam da i sada imamo priliku da odnose naših dveju zemalja, kroz razvoj političkog dijaloga i jačanje ekonomske i svake druge saradnje, vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu. Nadam se da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana i da ćemo se u budućnosti više podsećati na ono što nas povezuje”, naveo je Vučić.

On je zahvalio na podršci koju Amerika pruža Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje “Srbija čini da promoviše politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i nalaženju kompromisnog rešenja u okviru dijaloga sa Prištinom”.

“Uz nadu da ćete nas uskoro posetiti, kao i srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja”, navedeno je u čestitki Vučića upućenoj Trampu.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime