POČETNA Vesti dana VUČIĆ OBILAZI POPLAVLJENA PODRUČJA

VUČIĆ OBILAZI POPLAVLJENA PODRUČJA

0
PODELI
Foto : Srbija info

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi poplavljena područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika. Rekao je da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je jutros poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja, zaseok Mamići, u kojem se zbog obilnih padavina, izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava. Najavio je da će već za tri dana početi gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica, u dužini od 4,7 kilometara.

Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja, kao i da će zajedno sa tim radovima biti urađeno i oko 500 metara puta do škole. Inače, šest sela gravitira oko tog puta.

Vučić, koji je 12. put do sada posetio Krupanj, razgovarao je sa građanima koji su se najviše žalili na pojavu klizišta, nakon čega im je on obećao pomoć države.

Jedna od njih je bila i Dušica Bojanović koja ima se sedmočlanu porodicu, a iznad čije kuće je proradilo klizište.

“Već sutra će doći da to vide i pokušaćemo to da sredimo, rešićemo”, rekao je Vučić.

Na lokaciji koju je obišao predsednik Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava.

Vučića su u Mamićima dočekali predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović i meštani.

Inače, nakon sastanka predstavnika ugroženih opština sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem u Beogradu, 7. juna, Isailović je naveo da je šteta od poplava procenjena na oko 30 miliona dinara.

Vučić je potom obišao novoizgrađeni most na putu Ljubovija–Krupanj i poručio da će se država, uz lokalne samouprave, truditi da bude dobrih puteva u tom delu zemlje.

“Ulagali smo mnogo novca u Krupanj i srećan sam što se vidi koliko je bilo važno da uredimo rečna korita. Moramo još da radimo, sad smo videli gde su nam slabe tačke, da te stvari popravimo i još novca dodamo i sa tim krećemo koliko odmah”, poručio je Vučić.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime