POČETNA Vesti dana VUČIĆ U MINHENU : BEOGRAD I PRIŠTINA ” STOTINAMA HILJADA MILJA ”...

VUČIĆ U MINHENU : BEOGRAD I PRIŠTINA ” STOTINAMA HILJADA MILJA ” DALEKO OD SPORAZUMA

0
PODELI
Foto : Srbija info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Beograd i Priština “stotinama hiljada milja” daleko od bilo kakvog sporazuma.

Vučić je novinarima u Minhenu rekao da i pored toga što još nisu ukinute takse na robu iz Srbije i posle usvajanja platforme u kojoj se od Srbije traži da prizna Kosovo i da ne zadire u teritorijalni integritet Kosova, Srbija i dalje želi mir i kompromisno rešenje.

On je, međutim, naveo da se plaši da Prištini na proleće mogu da padnu na pamet i mnoge druge grozne ideje i dodao da bi Srbija na kraju morala da reaguje na sve ono što Albanci rade.

“Mi nemamo ništa, mi nismo ni blizu nečega. Ljudi, mi smo stotinama hiljada milja daleko od bilo kakvog sporazuma. Neću da lažem ništa”, rekao je Vučić.

On je kazao da je u Minhenu razgovara sa više stranih zvaničnika i da svi ulažu napore da se ukinu takse i da se svi zahvaljuju što Srbija nije uvela recipročne mere, ali je dodao da to ne može da traje doveka jer Srbija ništa time nije dobila.

“Oni (Priština) su doneli platformu da se ne sme narušiti teritorijalni integritet Kosova, a Srbija mora da nas prizna. Šta je vama jeste li vi jeli bunike, jel da se mi sa tim složimo i sve to izglasamo i da mi dobijemo šta, da Priština prizna Beograd i da mi budemo srećni i da udaramo nogama u zadnjicu”, rekao je Vučić.

On je danas u Minhenu na marginama 55. Minhenske bezbednosne konferencije razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim i američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Vučić će danas popodne govoriti na bezbednosnoj konferenciji i kazao da će se boriti za kompromisno rešenje i da interesi Srbije budu vidljivi i poštovani, ali da je situacija teška.

Sporazum sa narodom skup neverovatnih gluposti i prazna ljuštura

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime