POČETNA Vesti dana ZASEDANJE INTERPOLA NA IVICI INCIDENTA

ZASEDANJE INTERPOLA NA IVICI INCIDENTA

0
PODELI
Foto : MUP Srbije

U Dubaiju je počela Generalna skupština Interpola. I pored protivljenja većeg broja država članica da se pitanje prijema Kosova uopšte nađe na dnevnom redu, doneta je odluka da ova tačka ostane i da se o njoj glasa, naveo je u saopštenju prosleđenom medijima Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

„Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo međunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija, koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu, ostaje samo mrtvo slovo na papiru”, naglasio je Stefanović, koji predvodi delegaciju MUP-a Srbije.

Ministar je istakao da je Generalni sekretarijat i jedan deo članica Interpola odlučio da njihovo stanovište bude iznad međunarodnog prava i iznad odluka koje je donela i sama Generalna skupština.

„Srbija će nastaviti da, zajedno sa svojim partnerima, lobira i da radi na tome da odluka o eventualnom prijemu Kosova ne prođe na samom glasanju u utorak”, naglasio je ministar Stefanović.

A beogradski mediji, pozivajući se na nezvaničan saznanja, prenose da je čak bilo i provokacija od strane prištinske delegacije, te da je jedan njihov član, koji se predstavio kao novinar, u jednom trenutku, nasrnuo na člana tima iz MUP-a Srbije.

Osim toga, sam početak sednice Generalne skupštine obeležilo je neprincipijelno ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime