POČETNA Vesti dana BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE

BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE

0
PODELI
Foto : Pixabay

Pripreme za izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce u Beogradu, nalaze se u poodmakloj fazi. Krajem decembra usvojen je i urbanistički porjekat za lokaciju u novobeogradskom Bloku 51. Parcela od jedan i po hektar na Bežanijskoj kosi biće buduće groblje kućnih ljubimaca, između ulice Marka Čelebonovića i autoputa Beograd – Zagreb.

Prilaz sa parkingom biće omogućen iz ulice Surčinski put, po projektu koji je izradio Institut CIP. Planirana je izgradnja šumsko-parkovskog groblja sa uređenim grobnim mestima internim saobraćajnicama i svim pratećim objektima.

Kompleks groblja, funkcionalno, biće podeljen u tri celine. Imaće prema tom projektu i krematorijum, a ukupan kapacitet groblja biće preko 2.300 mesta, od čega više od 1.500 grobnih mesta i skoro 800 mesta za urne.

Groblje će biti okruženo zelenilom, a predviđen je i vrt sećanja, gde će postojati slobodan prostor za posipanje medija, kasete za čuvanje urni na zemlji i na zidu, kao i površine za zajedničko sahranjvanje. Te površine podrazumevaju otvoreni travnati prostor za sahranjeivanje bez posebnih obeležja, a nalaziće se u zadnjem delu groblja.

Otvaranje groblja bilo je predviđeno još tokom prošle godine, ali je tek u decembru usvojen urbanistički projekat. Još nije poznato kada će početi gradnja. Ako ne bude odlaganja, tokom ove godine možemo očekivati prvo tender za izgradnju, a onda i početak radova.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime