POČETNA Vesti dana GRČKA OVE GODINE ZA 5% DO 10% SKUPLJA ZBOG UVOĐENJA BORAVIŠNIH TAKSI

GRČKA OVE GODINE ZA 5% DO 10% SKUPLJA ZBOG UVOĐENJA BORAVIŠNIH TAKSI

0
PODELI
Foto : Pixabay

Za letovanje u Grčkoj, s obzirom da su uvedene boravišne takse za smeštaj u hotele i apartmane, kao i da je poskupela putarina, ove godine srpski turisti, koji se odluče da tamo letuju, moraće da izdvoje između pet i 10 odsto više novca nego lane.

Direktor „YUTA” Aleksandar Seničić kaže za Tanjug da to nisu neka značajna povećanja, ali da je je činjenica da je Grčka ove godine za turiste skuplja za nekih 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„To pretpostavljamo neće predstavljati problem našim gostima. Svake godine tamo boravi negde oko 900.000 naših turista i ove godine očekujemo da to bude otprilike u tom broju”, kazao je Seničić.

Dodao je da su putnici obavešteni o onome što je najznačajnije, a to je da su uvedene boravišne takse za smeštaj u hotele, pa i na apartmane i studije.

Prema njegovim rečima, troškovi putarine nisu značajno povećani i ne bi trebalo da utiču značajno na broj ljudi koji će ići u Grčku.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da će na Halkidikiju biti uvedena i ekološka taksa, Seničić je kazao da mediji u Srbiji često prenose medije ili sajtove koji nisu do kraja provereni, pa tako godinama unazad prenose dva grčka sajta na srpskom jeziku – prenosi Politika.

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime