POČETNA Vesti dana GUŽVE PREMA HRVATSKOJ

GUŽVE PREMA HRVATSKOJ

0
PODELI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na graničnom prelazu Batrovci saobraćaj se otežano odvija i trenutno je gužva, pogotovo u međuprostoru između dva granična prelaza, Srbije i Hrvatske. Većih gužvi na ulazu u Srbiju nema, ali su gužve velike na ulazu u Hrvatsku. Slika tipična u danima pre uskršnjih i prvomajskih praznika, kada veliki broj ljudi kreće na odmor.

„Na graničnom prelazu Batrovci odvija se saobraćaj pojačanog inteziteta. Na izlazu iz Srbije nema dužeg zadržavanja, ali u međuzoni je puno automobila. Ako bude većeg zadržavanja to je posledica sporosti rada organa susedne hrvatske granične policije. Mi smo angažovali dovoljan broj policijskih službenika i sva materijalno-tehnička sredstva su stavljena na raspolaganje ako bude bilo potrebno da se ubrza protok saobraćaja”, rekao je za Tanjug Zoran Marčeta, komandir stanice granične policije Batrovci.

On savetuje putnicima da se pre nego što krenu na put obavezno informišu o stanju na graničnim prelazima preko sajta i kamera Automoto saveza Srbije, te da koriste alternativne pravce prema Hrvatskoj, poput prelaza Šid, Bogojevo, Bačka Palanka.

„Još veći talas automobila očekujemo sutra poslepodne, kada veliki broj putnika koji žive u zemljama Evropske unije krene da se vraća u svoju zemlju”, kaža Marčeta.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime