POČETNA Vesti dana OVO SU NOVE INFORMACIJE O POVREĐENIM SRBIMA I STANJU NA HALKIDIKIJU

OVO SU NOVE INFORMACIJE O POVREĐENIM SRBIMA I STANJU NA HALKIDIKIJU

0
PODELI
foto: Srbija info

 Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić rekla je da u snažnom nevremenu na Halkidikiju, u kom je stradalo šest osoba, povređena jedna državljanka naše zemlje.

“Dobili smo jedino informaciju da je povređena jedna naša državljanka, trenutno je u bolnici. Ispitujemo da vidimo ko je u pitanju, ne znamo konkretno ništa. Povređeno je još šest državljana, ali njihove povrede bile su lakše i sanirane su. Niko nije životno ugrožen”, kazala je Glišić za “Novosti”.

Ona je objasnila da je Vlada Grčke proglasila vanredno stanje koje će biti na snazi do 21 sat uveče. Takođe, istakla je da konzulat pomno i iz časa u čas prati situaciju na terenu, pošto je Halkidiki trenutno bez struje, vode i interneta.

“Trenutno stanje je dobro, vreme se smirilo, ali ima najava da će predveče stići novo nevreme, ali se prognozira da neće biti toliko jakog intenziteta”, kaže naš konzul.

Glišić je pojasnila kako ide procedura u Grčkoj pošto dođe do nepogoda ovolikih razmera.”Kada grčka vlada uvede vanredno stanje, onda donosi i stav kako će rešiti tu situaciju. Kada je pre dve godine bila poplava, vlasti u Grčkoj obavestile su konzulat koja policijska stanica je zadužena za turiste gde mogu da uzmu potvrde za osiguranje automobila koji su bili oštećeni”, kazala je ona.

“Konzulat očekuje da će tako biti i ove godine, ali mora da se sačeka i njihova zvanična potvrda. Tek tada na sajtu konzulata moći će da se pusti obaveštenje u kom će biti naznačeno turisti mogu da se obrate za osiguranje”, dodala je Glišić.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime