POČETNA Vesti dana PRIKAZ SRPSKE VOJNE I POLICIJSKE SNAGE

PRIKAZ SRPSKE VOJNE I POLICIJSKE SNAGE

0
PODELI
foto: pixabay

NIŠ  Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazuju danas u Nišu svoju snagu, pripremljenost i sposobnost, na paradi „Odbrana slobode”, u kojoj učestvuje više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica, prenosi Tanjug.

Vojno-policijskoj paradi prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Nela Kuburović i Aleksandar Antić, predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, šef BIA Bratislav Gašić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković…

Paradi, u niškom Bulevaru Nikole Tesle, prisustvuju i brojni građani, među kojima ima i onih koji nose srpske zastave, a kako bi svi mogli da prate paradu, u Bulevaru su postavljeni i video bimovi.Program prikaza, koji je počeo intoniranjem himne „Bože pravde”, obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je najavio tok parade.

Na paradi učestvuje više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće prikazane sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

 

Program prikaza počinje padobranskim desantom koji će izvesti pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega će u defileu nastupiti pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

Deo pešadijskog ešalona činiće i veterani vojske i policije, a program, koji će trajati oko 80 minuta, upotpuniće egzercir garde.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani će moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „hamer”, artljerijske sisteme „oganj”, borbena vozila „lazar”, artiljerijska oruđa „nora”, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1500” i „1500+”…

Premijerno će biti prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu će danas biti i osam Migova 29, osam „orlova” i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime