POČETNA Vesti dana SINDIKAT POLICIJE ZA LEGALIZACIJU PROSTITUCIJE

SINDIKAT POLICIJE ZA LEGALIZACIJU PROSTITUCIJE

0
PODELI
Foto : Piksabej

Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje prostitucija, ali zvanične reakcije državnih organa na tj predlog za asada nema, objavili su portal B92 i TV Prva.

Predsednik tog sindikata Blažo Marković kaže za TV Prva kako postoje “najmanje tri razloga” zbog kojih je Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje prostitucija, a “prvi i najvažniji je zdravlje stanovnika Srbije”.

“Imamo hepatitis B i sve venerične bolesti. Drugi razlog je što bi se legalizacijom prostitucije popunio budžet Srbije, a u prilog tome govore primeri brojnih država koje su to već uradile. Treći razlog je što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli da rade na ozbiljnijim stvarima poput belog roblja”, rekao je Marković.

Na pitanje šta očekuje od države, Marković kaže da je sve još u fazi predloga i da nije važno da li će predlog pripremiti sindikat ili Ministarstvo zdravlja, već je važno da se ozbiljno uradi i da se ponudi Vladi Srbije.

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime