POČETNA Vesti dana SRPSKI ZVANIČNICI UPUTILI SAUČEŠĆE NOVOM ZELANDU

SRPSKI ZVANIČNICI UPUTILI SAUČEŠĆE NOVOM ZELANDU

0
PODELI
foto : pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su telegrame saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi, povodom pucnjave u kojoj je poginulo najmanje 49 ljudi.

Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih napada na džamije u Krajstčerču, u kojima je stradalo mnogo ljudi i to dok su tražili mir u molitvi, naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

“Ova tragedija šalje snažnu poruku svetu da moramo da budemo jedinstveni pred izazovima i okrutnošću terorizma, jer, u svojoj nameri da vlada strahom, terorizam nema granice i ne poštuje ljudske vrednosti. Na nama je odgovornost da jače štitimo zajedničke vrednosti i pravo na život u slobodnom svetu”, istakao je Vučić.

Dodao je da će Srbija uvek biti na strani prava i pravde, zalažući se za jednakost svih nacija i religija.

“Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Teroristički napad na dve džamije najoštrije je osudila i premijerka Ana Brnabić i izrazila iskreno saučešće vladi i svim građanima Novog Zelanda.

“Srbija stoji uz Novi Zeland u osudi ovog strašnog terorističkog čina. Naše misli su s predsednicom Vlade i građanima Novog Zelanda”, napisala je Brnabićeva na svom Tviter profilu.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime