POČETNA Vesti dana ULCINJ : ALBANCI SPREČAVALI AMFILOHIJA DA SLUŽI LITURGIJU

ULCINJ : ALBANCI SPREČAVALI AMFILOHIJA DA SLUŽI LITURGIJU

0
PODELI
Foto : Youtube printsreen

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije – ulcinjske vladajuće koalicije, juče je pokušala da spreči Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana  Krstitelja na Svaču u Ulcinju, saopštila je Mitropolija primorsko crnogorska.

Kako se navodi, ova grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su Mitropolit, sveštenstvo i verni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.

Na pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman meša u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac – prenose mediji.

„Nakon guranja, rasprave, negodovanja vernika, policija je obezbedila da Mitropolit, sveštenstvo i verni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdj je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije. Policija je već bila temeljima Hrama, tako da je Visokopreosvećeni Liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana  Krstitelja na Svaču“, dodaje je se u saopštenju.

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime