-4.9 C
Beograd
Sunday, January 17, 2021
POČETNA Vesti dana ( VIDEO ) ZINDOVIĆ : ROMSKA ZAJEDNICA U PRIJEPOLJU OSTVARUJE SVA PRAVA,...

( VIDEO ) ZINDOVIĆ : ROMSKA ZAJEDNICA U PRIJEPOLJU OSTVARUJE SVA PRAVA, TRUDIMO SE DA IH DODATNO INFORMIŠEMO

0
PODELI
Prijepolje

PRIJEPOLJE – Prema okvirnim procenama, jer tačan broj nemoguće je utvrditi, u opštini Prijepolje živi između 100 i 200 pripadnika romske zajednice, uglavnom naseljene na teritoriji Mesne zajednice Kolovrat. Svakodnevni problemi Roma i Romkinja prijepoljske Opštine nisu specifični, i prisutni su i u drugim opštinama i gradovima gde ova manjina živi, ali jesu brojni, i zahtevaju dugoročna rešenja. Portal Srbija info već je istraživao i pisao o tome šta je ono što prijepoljske Rome i Romkinje najviše muči, šta smatraju glavnim preprekama u ostvarivanju svojih prava. Na terenu, u direktnom razgovoru sa njima, naši novinari imali su priliku da vide i zabeleže kakvi su životni uslovi u naselju Jezdova kosa, gde su pripadnici ove manjine i najbrojniji. Najviše briga i pitanja anketiranih Roma ticalo se osnovnih, elementarnih uslova za život, nedovoljne finansijske pomoći, neuslovnih i nehigijenskih objekata gde žive, kao i loše infrastrukture.

Tim povodom razgovarali smo sa predsednikom Opštine Prijepolje, Dragoljubom Zindovićem, koji je potvrdio ranije iznete informacije na ovom portalu, da u Prijepolju živi najviše 200 Roma i Romkinja, kao i da pripadnici ove manjine veoma teško žive.

Projekat „ Informisanje o položaju i problemima romskog naroda u prijepoljskoj opštini „  sufinansiran je iz budžeta Opštine Prijepolje na javnom konkursu iz oblasti javnog informisanja za 2018. godinu, i ni na koji način ne predstavlja i ne odražava zvanične stavove ove opštine. Sve što se navodi u okviru ovog projekta, isključivo su stavovi portala Srbija info.

Izvor, video i foto : Srbija info

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime