POČETNA Vesti dana ” VRABAC SERVIS ” BIĆE BESPLATAN I VOZIĆE BEOGRAĐANE KROZ PEŠAČKE ZONE

” VRABAC SERVIS ” BIĆE BESPLATAN I VOZIĆE BEOGRAĐANE KROZ PEŠAČKE ZONE

0
PODELI
Foto : Srbija info

BEOGRAD – Vozila na električni pogon koja će besplatno prevoziti građane u pešačkoj zoni Beograda u procesu su nabavke, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić očekuje da će ta vozila početi da saobraćaju u prvim mesecima naredne godine.

Reč je o malim električnim vozilima koja imaju mnogi gradovi širom Evrope u okviru pešačke zone, a ova usluga će se kod nas zvati „Vrabac servis”.

„Vrabac servis će biti mala električna vozila u koja može da sedne šest ili osam ljudi. U početku će prvo biti dva vozila, zatim tri, a kako se pešačka zona bude širila biće ih i više. To će biti električni saobraćaj u okviru pešačke zone koji će imati svoje stanice, a građani će se prevoziti potpuno besplatno”, pojasnio je Vesić za Tanjug.

Na taj način će, kaže, ljudi koji žive u pešačkoj zoni ili imaju potrebu da dođu do nje moći da iskoriste taj servis kako bi se lakše prevezli kroz pešačku zonu.

Vozila će, rekao je, biti nabavljena u okviru projekta „Zajednici zajedno” koji Grad Beograd sprovodi sa kompanijom „Naftna industrija Srbije”.

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime