POČETNA Vesti dana ZAHVALJUJUĆI STIHOVIMA DONIRANA SREDSTVA NURDOR-U I DOMU ” JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ”

ZAHVALJUJUĆI STIHOVIMA DONIRANA SREDSTVA NURDOR-U I DOMU ” JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ”

0
PODELI

Već pet godina u Srbiji, svakog 21. marta, na Svetski dan poezije, u okviru tradicionalne akcije, ljubitelji kafe svoj omiljeni napitak mogu platiti stihovima. Ove godine, svi oni koji su taj dan kafu popili u nekom od ugostiteljskih objekata širom zemlje koji su podržali ideju, račun su platili stihovima na temu ” Bolji dan”.

Prošlo je tačno dva meseca, tokom kojih je stručni žiri kompanije Julius Meinl, napravio selekciju najlepših stihova od kojih je nastao tekst pesme ” Bolji dan”. Muziku i aranžman napisao je poznati kompozitor za decu Ognjen Cvekić, a izveli su je mališani našeg čuvenog dečijeg hora Kolibri RTS.

Na ovaj način prikupljena su značajna sredstav i to za NURDOR, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, kojem je doniran aparat za čišćenje medicinskih podova u vrednosti od 250, 000 dinara.

Sredstva je dobio i Dom ” Jovan Jovanović Zmaj” u okviru Zvečanske, a donirana su dva televizora, ugaona garnitura, 6 dečjih ormara i pet tepiha, sve u iznosu od takođe 250, 000 dinara.

 

Izvor : Srbija info

 

 

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime