POČETNA Vesti dana ZVANIČNICI U SRBIJI ČESTITALI POČETAK RAMAZANA

ZVANIČNICI U SRBIJI ČESTITALI POČETAK RAMAZANA

0
PODELI
Foto : Free images

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kazao je da je početak posta „prava prilika za sve da okrenu novu stranicu u životu, u odnosu prema porodici, komšijama i sebi samima”.

„Ovaj dan je prilika verskim velikodostojnicima da svoje podele i lične netrpeljivosti ostave po strani i da sagledaju isključivo interes vernika kako i Islamske zajednice u celini”, naveo je Omerović i svima poželeo zdravlje, sreću i blagostanje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestita je početak Ramazana starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije i poželeo da im post prođe u miru i dobrom zdravlju.

„Starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, želim da ovaj mesec posta, jasnih misli i dobrih dela, doprinese jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota naroda, vera i kultura, kao što nam nalaže viševekovna tradicija na ovim našim zajedničkim prostorima”, poručio je Đurić.

Ranije danas početak Ramazana čestitao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je poželeo da „ovaj mesec posta, jasnih misli i dobrih dela, doprinese jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota naroda”.

 

Izvor : Politika

ODGOVORI

Molimo vas unesite komentar
Ukucajte vaše ime